sestdiena, 2009. gada 21. marts

Priecīgu Krēslas DVD iznākšanas dienu!

Ja tu piederi pie tiem, kas Stefanijas Meieres sāgu (sākot ar Krēslu un beidzot ar nepabeigto Pusnakts Sauli) izrāvi cauri dažu dienu laikā, praktiski pārstājot ēst, elpot un gulēt, zaudējot koncentrēšanās spējas skolā vai darbā, galvā nepārtraukti griežoties domām par Bellu un viņas mīļoto vampīru – vai uzdrošinies atzīties skaļi? - Edvardu Kalenu, tad tev, iespējams, ir nepieciešama palīdzība, lai izvēlētos, kuru no daudzajām Krēslas disku versijām iegādāties. Jo šodien ir oficiālā amerikāņu DVD iznākšanas diena, bet 6. aprīlī filma būs pieejama arī mūsu reģionam piemērotā formātā (ASV ir 1.reģions, pie mums DVD atskaņotāji saprot 2. un 5. reģionu).

Rotten Tomatoes piedāvā visai detalizētu apskatu, kurā salīdzinātas visu disku fīčas, ekstras un atšķirības. Tātad, Krēslas DVD var iegādāties šādās variācijās (es te vēl mazliet papildināju):
  • Twilight - 1 Disc Edition [DVD]
  • Twiligth - 2-Disc Special Edition [DVD]
  • Borders Exclusive 2-Disc Edition [DVD]
  • Target Exclusive 3-Disc Edition [DVD]
  • The Ultimate Collector's Edition Box Set [DVD]
  • Twilight [Blu-ray]
  • The Ultimate Collector's Edition Box Set [Blu-ray]

Te būs īss apraksts par to, kas šajos diskos ir iekšā:

Twilight - 1 Disc Edition [DVD]
Šis ir visskopākais un arī lētākais variants, kā dabūt Krēslas oriģināldisku. Vienīgā fīča ir Katrīnas Hārdvikas, Roberta un Kristenas audiokomentāri. Bet, ja vēlies taupīt naudu un – galvenais jau ir pati filma – šis ir labs variants. Pārdošanā: Amazon.co.uk (Anglijā) 6.aprīlī, formāts: 2.reģions (der mums!).





Twilight 2-Disc Special Edition [DVD]
Te atrodamas tādas fīčas, kas apmierinās fanu dedzīgākās vēlmes redzēt vairāk – režisores Katrīnas Hārdvikas, Kristenas un Roberta audiokomentāri, 2 stundu garš materiāls no Kristenas un Roberta filmēšanās, piecas paplašinātās ainas, piecas izgrieztās ainas, dokumentālā filma 7 daļās par to, kā Krēsla no grāmatas lapām tika pārnesta uz kino ekrāniem, Paramore, Muse un Linkin Park dziesmu video klipi, Edvarda klavierkoncerts, Roberta pārtapšana par Edvardu un Kristenas - par Bellu, Bellas šūpuļdziesmas video remikss, intervija ar Stefaniju Meieri un – pats galvenais – „vampīra skūpsta” montāža, ko speciāli faniem veidojusi pati režisore – tas ir mūzikas video, kurā ir sakombinēti labākie Krēslas momenti. Pārdošanā: Amazon.com (Amerikā) nedaudz apgraizītā versijā iznāk šodien (formāts: 1.reģions), bet Amazon.co.uk (Anglijā) pilnā versijā iznāk 6.aprīli (formāts: 2.reģions).

Borders Exclusive 2-Disc Edition [DVD]
Papildus tam, ko var dabūt standarta 2 disku versijā, šeit ir pieliktas papildus intervijas ar filmas varoņiem (Emets, Rozālija, Alise, Džeimss, Lorēns, Viktorija) un 10 foto kartītes kolekcionēt gribētājiem (esot mirdzošas, he he). Pārdošanā: Borders.com no šodienas (sūta arī uz ārzemēm!), formāts: 1.reģions.

Target Exclusive 3-Disc Edition [DVD]
Šo Rotten Tomatoes nosauc par labāko DVD komplektu uzticīgākajiem Krēslas faniem. Apskatot tuvāk amerikāņu un eiropiešu 2 disku versiju es sapratu, kāpēc - amerikāņu versijā ir mazāk fīču (pamatā ir tas pats, kas eiropiešu Twilight 2-Disc Special Edition izdevumā, taču nav "vampīra skūpsta", Edvarda klavierkoncerta, Bellas šūpuļdziesmas video remiksa un dažas citas odziņas). Protams, kā jau 3 disku versijā, te ir arī dažas papildus lietiņas, piemēram, iespēja ielādēt Krēslu iekš iTunes. Pārdošanā: tikai ASV no Target.com sākot ar šodienu.

The Ultimate Collector's Edition Box Set [DVD]
Ja tev ar parasto fana ekipējumu nepietiek un tev vajag vēl vairāk – te būs – īpašā Krēslas dārgumu kastīte, kurā iepakotas ne tikai filmas, bet arī mūzikas CD ar filmas soundtrack, tai skaitā divām Roberta paša komponētajām un izpildītajām dziesmām. Klāt nāk arī īpašais Krēslas amulets – rokassprādze, pulkstenis, grāmatzīme un sešas foto kartītes. Pārdošanā: Costco.com (sūta arī uz ārzemēm) no šodienas, formāts: 1.reģions.


Twilight [Blu-ray]
Šis ir tas pats 1 diska izdevums, taču augstākas kvalitātes Blu-ray formātā un domāts tiem, kam majās ir Blu-ray formāta DVD atskaņotāji un kas vēlas Krēslu skatīties īpaši labā kvalitātē. Ir gan arī padomāts par papildus bonusiem – tā kā Blu-ray diski ir ietilpīgāki par parastajiem šajā izdevumā iekļautas pilnīgi visas ekstras, kas atrodamas visos diskos kopā (te gan nav papildus mantiņas, tādas kā fotogrāfijas, pulkstenis utml). Parādīsies: Amazon.co.uk 6.aprīlī, formāts: 2.reģions, Amazon.com 5.maijā, formāts: 1.reģions.


The Ultimate Collector's Edition Box Set [Blu-ray]
Šis komplekts tirgošanā parādīsies arī tikai 5.maijā. Un tas šķiet loģiski, jo te paredzēts ielikt Krisa Veita komentārus un „pa atslēgas aci” ieskatus Jaunā Mēness filmēšanā. Bet tā visādi citādi šis komplekts būs tāds pats kā Ultimate Collector's Edition Box Set [DVD]. Pārdošanā: Amazon.com, formāts: 1.reģions.

Ja kāds iekārojis disku kolekciju, ko nesūta uz Latviju, var mēģināt caurlūkot Ebay – varbūt kāds tur ir gatavs pārsūtīt pa visu pasauli. Protams, diski būs arī citos interneta veikalos, ne tikai Amazon (pieminēju to šeit kā vienu no pašiem populārākajiem). Kad būs nopērkams Latvijas video veikalos, man nav ne jausmas, bet diez vai tik ātri kā interneta veikalos mēs sagaidīsim.

Nu ko, Twilight fani, ko esat izlēmuši? :)

26 komentāri:

  1. Twilight 2-Disc Special Edition [DVD]

    šai DVD ir tikai visas tās papildus lietiņas? Pašas filmas nav?

    AtbildētDzēst
  2. ir ir, gan filma, gan papildus fīčas. Es te vienkāši vairāk uzmanības pievērsu tam, ko vēl par iztērēto naudiņu var dabūt :)

    AtbildētDzēst
  3. No kurienes nāk,ja es pasūtu par $???

    AtbildētDzēst
  4. Kā var tos diskus un citas lietas pasūtīt????

    AtbildētDzēst
  5. Tie, kas ir pacietīgi, var gaidīt, kamēr diski parādīsies Latvijas veikalos. Visticamāk tie būs 1 vai 2 disku izdevumi. Nepacietīgie (pie tiem piederu arī es), var mēģināt pasūtīt kādā no interneta veikaliem. Tas var būt vai nu Amazon.co.uk (sūtīs no Anglijas, aprēķins būs angļu mārciņās (mārciņai tagad ir labs maiņas kurss), sūtījums atnāks vidēji 8-10 darba dienās, bet no pieredzes varu teikt, ka var arī stipri ātrāk pienākt), var pasūtīt arī no Amazon.com (aprēķins būs dolāros, pasūtījums nāks ilgāk, taču jāuzmanās, lai nopirku disku, kas strādā mūsu atskaņotājos), bet ir arī citi populāri veikali, piemēram, Barnesnoble.com (arī amerikāņu, ir izmēģināts - labs), vai arī var pasūtīt no mūsu pašu Amizante.lv (latviešiem un angliski nepratējiem varbūt vieglāks variants, taču šis ir dārgs veikals un piegāde nebūs ātrāk, kā no ārzemēm). Ārzemju interneta veikalos pamatā var norēķināties ar kredītkartēm, savukārt Amizantē var arī ar bankas pārskaitījumu vai caur Hansabankas internetbanku. Process ir vienkārš - vispirms piereģistrējies (izveido savu kontu) un tad vari sākt iepirkties. Es šādi pērku grāmatas un DVD visai regulāri un ne par ko nesūdzos, esmu apmierināta. Labu veiksmi :)

    AtbildētDzēst
  6. Liels paldies!!!:D
    Tas dvd ir angļu val.????
    Tad kad būs Latvijā,tad būs latviski????
    Kuru tu iesaki???:D

    AtbildētDzēst
  7. DVD būs angļu valodā, visticamāk, un nav svarīgi, kur tas būs pirkts, jo viņi visi nāk no ārzemēm. Es nezinu, kā būs ar subtitriem. Tiem diskiem, kurus pirksi no ārzemēm, visticamāk latviešu valodas subtitros nebūs. Varbūt var cerēt uz tiem diskiem, ko varēs nopirkt Latvijas veikalos. Poteram, piemēram, bija subtitri latviski, bet protams, tikai Latvijā pirktajiem diskiem. Skaņa latviski ierunāta ir reti kurai filmai. Man šķiet, ka pārsvarā tas ir tajos gadījumos, ja pati filma jau kinoteātrī bija dublēta latviski (tā bija ar Šreku, Vāģiem un dažām citām multenēm). Taču tas arī ir atkarīgs no filmu izplatītāja Latvijā. Man ir gadījies par dažiem latiem Rimikā vai Maksimā nopirkt filmas, kas ir arī latviski ierunātas. Esmu arī manījusi, ka tajos diskos, kurus izplata Lietuvas firmas (vai igauņu), nereti skaņa ierunāta attiecīgi lietuviski vai igauniski, bet latviski ir piedāvāti vismaz subtitri. Es nezinu, ko tev ieteikt. Ja gribi, lai vismaz subtitri būtu latviski, tad jāgaida vien būs, kad filma parādīsies pārdošanā Latvijas video veikalos, un jācer uz to labāko :)

    AtbildētDzēst
  8. Sveicināti!
    Cik ilgi parasti ir jāgaida, kad DVD parādās Latvijā? Vai jāņem vērā amazone.co. uk. pārdošanas sākuma datums utml.
    Paldies jau iepriekš! ;)

    AtbildētDzēst
  9. Standarta variantā angļu Amazone piegādā 8-10 darba dienās (par papildus maksu sūta ātrāk), taču no pieredzes varu teikt, ka gadās arī ātrāk. Piemēram, Krēslas sērijas grāmatas man atnāca 2 dienās, par ko biju šokā. Iespējams, tas atkarīgs no tā, cik viņiem daudz darba. Protams, jāņem vērā arī datums, kurā produkts, šajā gadījumā Krēslas DVD, tiek izlaists pārdošanā. Tā kā tas ir 6.aprīlis, piegādes laiks sāks skaitīties no šīs dienas :) Cik zinu, saviem Anglijas klientiem viņi disku izsūtīs jau ātrāk, lai 6.datumā klientam tas būtu uz rokām. Šāda pieeja, man šķiet, uz Latvijas klientiem neattiecas. Taču, cik zinu, ir interneta veikali, kas par savu goda lietu uzskata nodrošināt, ka klients saņem savu pasūtījumu jau šī produkta tirgū palaišanas dienā (ja klients to ir savlaikus pasūtījis). Ir tāda pieredze ar datorspēļu pirkšanu no kāda cita internetveikala.

    AtbildētDzēst
  10. čau! pasūtīju no amazon.co.uk, samaksāju apmēram 14 Ls kopā ar sūtīšanu (dubultais DVD). disku man pastkastītē piegādāja 3 dienu laikā. yeah. :)

    AtbildētDzēst
  11. opā, atradu par Dvd latvijā:

    Latvijā uz DVD no: 13.05.2009
    Audio: latviešu, krievu, lietuviešu, angļu
    Subtitri: latviešu, krievu, lietuviešu, igauņu

    Izdod Acme, bet biju pārsteigta par Latviešu audio. Bet orģinālvalodā labāk.

    AtbildētDzēst
  12. Es smagu impulsu vadīta pasūtīju Twilight - 2 Disc Special Edition. Vai tas iznāk daudz mūsu naudā un cik apmēram iznāk par piegādi? Es ceru, ka nav LIELA summa. ja nē, tad būšu baigās ziepes ievārījusi. ā sūtiju no amazone.co.uk

    AtbildētDzēst
  13. Kā var pasūtīt no Amazon.co.uk un īsti nesaprotu ka tas Twilight 2-Disc Special Edition [DVD] ietilpst.un vai tas ir labākais variants.Cik skatījos tajā amazone,tur ir vairāki pieejami.padalieties,gribu filmu,bet neesmu nekad tur sūtijusi.
    P.S. Kāpēc 'pie mums neskan tie ASV diski.

    AtbildētDzēst
  14. es ar tādu gribu.... bet mamma neļauj pasūtīt...

    AtbildētDzēst
  15. kur internetā var noskatīties šō filmu visā versija

    AtbildētDzēst
  16. Ιt's remarkable to visit this web site and reading the views of all mates on the topic of this paragraph, while I am also eager of getting know-how.

    Also visit my blog post; go4fix.com

    AtbildētDzēst
  17. The other dаy, while I was at ωοгk, my
    ѕister stole my iphоne and tested to
    see if іt can survivе a 40 foot droр, јust so she can be a
    youtube sensation. My iPaԁ is noω brοken
    and ѕhe has 83 viewѕ. Ӏ know this is cοmpletеly оff tοpіc but I
    had to share іt with ѕomeοne!


    Also vіsіt my ѕite ... extreme makeover weight loss edition

    AtbildētDzēst
  18. whoah thіs weblog is gгеat i like stuԁying your aгtiсles.
    Stay up the good woгκ! Υou knοω,
    a lot of people are hunting round foг thіѕ info, you can helр them greatly.


    Alsο ѵisit my blοg рost :: astromindsclub.com

    AtbildētDzēst
  19. Ηеу just wanted to give yοu а quick heaԁs up.
    The text in your article seеm to bе runnіng
    off the scrеen in Internet explorеr.
    Ӏ'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd pοst to let уou know.
    The dеsіgn and style look great though! Ηope you get the problеm fixed
    sоon. Kudos

    Feel fгeе to visіt my blog post: http://partyhymns.com/groups/gains-and-negative-aspects-of-by-means-of-all/

    AtbildētDzēst
  20. It's actually very difficult in this busy life to listen news on Television, thus I simply use internet for that purpose, and obtain the most up-to-date news.

    My web blog hämorrhoiden salbe

    AtbildētDzēst
  21. Unquestionably believe that which you stated.

    Yοur favorite justificаtiοn appeаred to be on the
    web the еasiest thіng to hаve іn mind of.
    Ι saу to уou, I ceгtainly get irked whilѕt people think abоut
    сoncerns thаt they just dο not гealize about.
    You manаgeԁ to hit the nail uρon the highest and
    also defіneԁ out the entiгe thing with no
    need sidе effect , people could take a signаl.
    Will probablу be back tо gеt more. Thankѕ

    Feel free to surf to my ωeb blog ... hemorroides

    AtbildētDzēst
  22. Hоωdу! Ѕomеonе in my Mуspace grouр ѕhaгed this site with
    uѕ sο I came tο check іt out. I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my
    folloωerѕ! Outstanding blog and grеat
    deѕign.

    Also viѕit my homepage; intervento emorroidi

    AtbildētDzēst
  23. I rеally liκе it when individuals cоme togеther
    and share ideаs. Greаt blog, continue the gooԁ worκ!



    Feel free to visit my web ρage: musicosparabandas.com

    AtbildētDzēst
  24. I like the valuable info you provide in your articles.
    I will bookmark your weblog and check again here frequently.
    I'm quite sure I will learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

    Also visit my page - Big Dick xxx

    AtbildētDzēst
  25. laser treatment rosacea Glennallen

    My page ... Lexa rosacea laser treatment

    AtbildētDzēst