piektdiena, 2009. gada 20. februāris

Edvarda mīļākais gabals – Debisī „Mēnesgaisma”

Viena no manām mīļākajām vietām filmā Krēsla ir brīdis, kad Bella Edvarda istabā ieslēdz atskaņotāju un Edvards viņu uzlūdz uz deju, fonā skanot Debisī Mēnesgaismai (franciski – Clair de Lune). Šeit ir links, kur var šo skaisto un romantisko gabalu paklausīties un ielādēt labā kvalitātē (spiest uz zilo bultiņu). Savukārt tie, kas prot spēlēt klavieres šeit atradīs notis (PDF fails).

Interesanti, ka Mēnesgaismas autors Debisī ir miris tajā pašā gadā, kad Edvards (tehniski) – 1918. Zīmīgi arī, ka vampīra mīļākais gabals ir par mēnesgaismu, tā mīļi :)

3 komentāri:

  1. Nevarēju atvērt mūzikas failu. Esmu izlasījusi četras grāmatas (vienu latviski,trīs angliski), bet filmu gan vēl neesmu redzējusi. Pēc rullīšiem tā izskatās iespaidīga. Man jau patīk,ka galvenais varonis pēc nāves Harija Potera filmā augšām ceļas citā filmā kā vampīrs:) Nu pēc kāda laika, domāju, vajadzēs pārlasīt pirmo un otro grāmatu latviēšu valodā, tā pavisam lēnām un izgaršojot. Kad jau visi notikumi zināmi, gribas vairāk iedziļināties niansēs:)

    AtbildētDzēst
  2. Super. :) Malači, tie vai tā, kuri izveidoja šo mājas lapu! Tencinu! :)

    AtbildētDzēst
  3. Burvīgs stāsts! Ļoti gribētu ticēt, ka izlasot šīs grāmatas vai noskatoties filmas mūsdienu puiši n vīrieši iemācīsies saredzēt un sajust, kas ir tas, pēc kā ilgojas meitenes un sievietes!

    AtbildētDzēst