pirmdiena, 2009. gada 27. jūlijs

Agnese Vārpiņa lasa Krēslu

22.jūlija Martā izlasīju kaut ko, kas apstiprināja manas aizdomas par to, ka ne viena vien dāma stingri ārpus tīņu vecuma, vai nu paklusām, pa pavisam atklāti lasa Krēslu un domās sevi ir ieskaitījusi fanu rindās. Gluži negaidot atradu TV dīvas (TV3 Ziņas), Agneses Vārpiņas, atklāsmi: "... [manā] somā ir arī visu pasaules meiteņu šībrīža mīļākā grāmata - Stefanijas Meieres Krēsla. Nu, jā, arī es esmu romantiķe. Interesanti, ka darbā mēs viena otrai tā kautrīgi atzināmies, ka visas lasām šo grāmatu."

Šitais man riktīgi iebelza pa galvu :) Arī mēs darbā viendien pusčukstus apspriedāmies par to, cik tālu kura tikusi ar Krēslu. Mūsu sarunai pieslēdzās vairākas dāmas, katra gan ar savu vērtējumu par literāro šīs grāmatas vērtību, taču visas nonācām pie kopīga secinājuma, ka grāmata ir vienkārši aizraujoša, jo, reiz paņemot to rokā, grūti to nolikt malā, pirms tā pabeigta. Un tā karstas darba dienas vidū mūsu klačiņa par Krēslu ievilkās krietnas pusstundas garumā un mūsu kolēģi puiši nevarēja saprast, ko gan tik aizraujošu mēs tur pārspriežam :)

svētdiena, 2009. gada 19. jūlijs

Izvēlēts aktieris Railija lomai

Tā kā par šo tēmu nesen rakstīju sakarā ar to, ka Viktorijas draudziņa lomā mēs varētu redzēt Drako no Harija Potera, būtu laikam lietderīgi pieminēt, ka aktieris Railija lomai ir beidzot atrasts un tas nebūs Toms Feltons, bet gan 25 gadus vecais austrāliešu aktieris Ksavjērs Samjuels (Xavier Samuel). Par viņu zināms tas, ka viņš ir parādījies dažās mazbudžeta austrāliešu filmās un seriālos (starp citu, arī Makleoda meitu pirmajā sērijā... bzzzz... cenšos drudžaini atcerēties) un ka viņš ir dzimis Adelaidā un dzīvo Sidnejā. Tikko pēc pēc apstiprināšanas lomai viņš telefonintervijā atzinās, ka Krēslu paguvis noskatīties lidmašīnā, un ka tūliņ pat viņš ķeršoties arī pie pirmās grāmatas.

p.s. aktieris liekas tīri smukiņš. Verdikts - derēs! :)

ceturtdiena, 2009. gada 16. jūlijs

Roberts Petinsons – meitenes nez kāpēc nevēlas saistības

Te būs lielisks svaigs video no intervijas ar Robertu Petinsonu kādā ārzemju tolkšovā, ko vada populārā teledīva Elēna Dedženeresa, kurai, starp citu, reiz bija ilgstošas attiecības ar Holivudas kinozvaigzni Annu Hešu (vairāk zināma no filmas „Sešas dienas, septiņas naktis” ar Harisonu Fordu galvenajā vīriešu lomā). Video gan ir mazliet pakluss (uzgrieziet skaņu tā kārtīgi). Tiem, kas ar angļu valodu ir uz „jūs”, mēģināšu mazliet patulkot.












Video pašā sākumā Elēna nez kāpēc sāka gaudot, vai aiz sajūsmas? :) Katrā ziņā interesanti bija ieraudzīt arī Roberta tēti un mammu, kas intervijas laikā godīgi sēdēja zālē, bet pirms tam bija redzami uzraujam nelielu danci, par ko Roberts izteicās, ka nekad agrāk viņš nav redzējis savu tēvu dejojam :)

Elēna: - Vai tu zināji, ka Krēslas grāmatām bija milzīgi panākumi un vai tu gaidīji, ka tādi paši būs arī filmām? Vai tu nervozēji, vai zināji, kas gaidāms?

Roberts: - Man nebija ne jausmas. Kad es tajā visā iesaistījos, es neko par to nezināju. Ziniet, es uzaugu Anglijā (Krēsla ir amerikāņu produkts). Es braucu uz Ameriku ar domu par normālu scenāriju.

- Vai tas, kas tagad notiek ar tevi, ir kas jauns, vai arī jau agrāk sievietes, tevi ieraugot Londonā, šādi reaģēja (te domāta spiegšana)? Jo tā ar tevi tagad notiek pirmizrādēs. Cik cilvēku tad ap tevi savācās?

- Nedēļu pirms filmas izlaišanas es braukāju apkārt pa Ameriku un ikvienā vietā savācās vai tūkstošiem cilvēku. Cilvēki jau dienām iepriekš brauca uz tām vietām gaidīja un tā katru reizi – tas ir kaut kāds ārprāts.

- Kā tu reaģē, kad cilvēki tev apkārt spiedz un bļauj, it īpaši, kad viņi ir tev tik tuvu? Ko tu dari?

- Es nezinu, tas tiešām ir savādi. Es jūtos tā, it kā manis tur nemaz nebūtu, it kā es savu apziņu atstātu kaut kur aiz durvīm un es tur stāvu kā tāda marionete, kuru varētu tā vienkārši sagrābt, jo es neko nejūtu.

- Tiešām?!

- Jā!

- Labi, ka to zinām. Tātad (Elēna pagriežas pret publiku) - jūs varat droši viņu grābt ciet! (fonā sajūsmas pilni spiedzieni). Viņš dod jums atļauju viņu grābt ciet! Tu šito nožēlosi... :) Un, jā, tavi mati ir kas tāds, ar ko visi ir tik pārņemti. Viņi vienkārši ir sajūsmā par taviem matiem.

- Es to galīgi nesaprotu.

- Tiešām?

- Galīgi.

- Vai tas ir kas tāds, uz ko cilvēki arī agrāk ir reaģējuši? Tam vajadzētu tā būt!

- Nekad! Mani Londonas draugi man viendien prasīja, kāpēc visi ir tik aptrakuši ar taviem matiem – tas ir kaut kāds vājprāts! Es tiešām nezinu, es pats, piemēram, neredzu nekādu atšķirību starp sevi un starp lielāko daļu klātesošo...

- Ja?

- Jā! Tiešām neredzu nekādas atšķirības, es tiešām nezinu.

- Nu, viņi mīl tavus matus.

- Nu, tas ir labi.

- Vai tu es brīvs? Esmu pārliecināta, ka uz šo jautājumu visas grib zināt atbildi.

- Jā.

- Tiešām?

- Jā (zālē skan apdullinoši sajūsmas spiedzieni, Roberts izskatās pat bišku samulsis).

- Vai tu vēlies arī tāds palikt, brīvs (fonā smiekli)? Vai tu esi pusis, kas meklē attiecības?

- Es esmu par attiecībām, bet neviena meitene tās negrib ar mani, kas ir ļoti jocīgi.

- Es domāju, ka tu maldies.

- Cilvēkiem patīk spiegt, mani ieraugot. Varbūt viņiem patīk kliegšana arī attiecībās? Mjā.. nu... neviena nevēlas uzņemties saistības.

- Es domāju, ka kāda jau nu noteikti gribēs. Par to neuztraucies. Tev būs plaša izvēle. Vai tu dzīvo Losandželosā? Zini, to ir svarīgi zināt meitenēm, kas gaida tur, ārā. Tu esi no Londonas, vai ne?

- Jā.

- Un tagad tu dzīvo Losandželosā?

- Jā, it kā dzīvoju, jau kādus 5 mēnešus. Bet es visu esmu tikai noīrējis. Arī mēbeles ir izīrētas un uz tām pat vēl ir tās aizsargplēves.

- Paga. Tagad izskatās, ka tu esi tas, kurš nespēj uzņemties saistības! Tās nav sievietes, tas esi tu!

- Mjā... (smejas)... šaubu nav...

- Vai tev ir savs auto?

- Man ir.

- Vai tu ar to brauc?

- Nu... ē...teorētiski. It kā tehniski es braucu, bet es tā īsti neprotu.

- Zini, tad labāk gan nebrauc (zālē smiekli). Turklāt, vai zini, pie mums brauc pa ceļa otru pusi.

- Jā, pēc pāris nedēļam man šitais pieleca.

- Tam būtu jābūt visai biedējoši – braukt pa Losandželosu, īsti pat nezinot – kā.

- Tā arī ir. Turklāt es nezinu, kā darbināt to mazo... nu, kā viņu tur...logu tīrītāju (Roberts salīdzina savu auto ar klaunu auto, kurā nav saprotams, kas kā darbojas).

- Džekiņ, un kurš gan par tevi parūpējas?! (apdullinoši smiekli studijā). Studijai vajadzētu tevi nodrošināt ar kārtīgu autiņu, kurā tikai pietiek nospiest podziņu, un viss notiek.

- Nu, man patīk būt kā parastam cilvēkam.

- Mēs visi te esam parasti cilvēki un mums ir podziņas (zālē apdullinoši smiekli)! Labi, mums te ir dāvana priekš tevis. Zini, Ellen apakšvaļa ir ļoti populāra un visi to mīl, es gan nezinu, vai tu to zini. Tās pārdošanas reitingi ir vieni no augstākajiem šeit (noliecas pakaļ maisiņam) – mums te ir īpaši tev pagatavotas apakšbikses. Tā kā tu esi vampīrs, tad tev te ir uzraksts „Iekod man!”

- (Roberts smejas pilnā kaklā). Tas ir superīgi! Patiešām!

p.s. vai viņš tās tiešām valkās? :)

Daniels Redklifs – blakus Robertam es izskatos pēc Frodo

Harija Potera zvaigzne Daniels Redklifs nesen atzinis, ka viņa kādreizējais kolēģis Roberts Petinsons ir daudz lielāks sekssimbols nekā viņš.

Poteriādes zvaigzne, kuru pagājušonedēļ ielenca tūkstošiem spiedzošu fanu Londonas un Ņujorkas Harija Potera un Jauktasiņu Prinča pirmizrādēs, bilda, ka labi saprotot, ko meiteņu tūkstoši saskata Robertā, un ka ar to viņš nevarot sacensties. “Robs Petinsons ir īsts sekssimbols”, nobēra tīņu burvis. “Viņš ir seksīgs čalis. Un viņam ir pareizais garums. Bet ja meitenēm patīk sīki jefiņi, tad sekssimbols esmu es!”.

Taču Daniels netur uz viņu ļaunu prātu. “Pēdējo trīs gadu laikā esmu ar viņu pārmijis labi ja trīs vārdus un tas bija vēl pirms Krēsla vispār parādījās. Taču es vēlu viņam visu to labāko un ceru, ka gan jau mēs kādreiz atkal tiksimies”.


trešdiena, 2009. gada 15. jūlijs

Krēslas fenomena atslēga - princis, asinis un iekāre

Žurnāla Santa jūlija numurā ir interesants raksts par Stefaniju Meierei un viņas radīto Krēslas māniju. Protams, daudzi fakti jau bija sen zināmi, jo daudzos medijos tie ir apmuļļāti nez cik reižu, taču šis raksts man iepatikās ar savu stiliņu un tēmas interpretāciju :)

"Kopumā tā bija visai šizīga vasara. Viņa rakstīja pa naktīm, kad visi gulēja. [...] Dīvainā cilvēku un vampīru pasaule, ko viņa pati bija uzbūrusi, vairs nelaida viņu vaļā, un vienīgais veids, kā nesajukt prātā, bija - norakstīt to visu no sevis nost." - tā par grāmatas tapšanu raksta žurnāls. Un rezultāts ir tāds, ka jūs riskētu kļūt par daudzu meiteņu nāvīgāko ienaidnieku, ja censtos viņām iestāstīt, ka Edvards Kalens nemaz neeksistē :) Bet par pārējo - lasiet paši :)

pirmdiena, 2009. gada 13. jūlijs

Ja Toms Feltons spēlēs Railiju – es raudāšu

Šādu komentāru es pamanīju kaut kur internetā un tūlīt saausījos. Kas, KAS? Izrādās, šī ir viena no svaigākajām Krēslas baumām, kas jau kādu laiku ceļo fanu rindās. Tiem, kas nezin – Toms Feltons šobrīd spēlē slikto blondo zēnu Drako Malfoju Harijā Poterā un ja viņš patiešām tiks pie Railija lomas (Viktorijas jaunais draudziņš Aptumsumā), tad šīs būs jau otrā reize, kad krustojas Krēslas un Harija Potera ceļi. Kā zināms, Robertam Harijā Poterā bija Sedrika Digorija loma.

Tā kā Toma fanu lapa Feltbeats.com regulāri tiek nobombardēta ar šo jautājumu, viņi skaidri un gaiši Tomam noprasīja, kā tad tur īsti ir. Un ko viņš par to saka? „Es būšu gatavs, ja viņi mani gribēs! Nu labi, es tikai jokoju. Es tiešām neko par to nezinu, bet jūs uzzināsiet pirmie, ja es ko dzirdēšu”. Arī Tviterī Tomam nepārtraukti uzdod jautājumu, vai viņš ir nolīgts Railija lomai, uz ko viņš atbildēja „Ja tā notiks, es jums to pateikšu!”.


Katrā ziņā fani ir visai uzkarsuši un ir pat gatavi izplatīt visādas petīcijas pret šo iespējamo izvēli. Bet, kamēr vieni cer ka viņš būs Krēslā, bet citi lūdzas, lai tā nenotiek, piedāvāju aplūkot fanu veidotu plakātu, kurā Toms redzams Railija lomā, stāvam aiz Viktorijas muguras. Man jau liekas, ka viņš izskatās tīri tā neko :)

p.s. Blondais Drako varbūt pat būs trešais pusis Krēslā no Harija Potera, jo Kaijus lomas atveidotājs Džeimijs Kempbels pavisam noteikti parādīsies poteriādes pēdējā sērijā kā ļaunais burvis Grindevalds jaunībā.

Emetu ielenc bļaustīgi fani :)

Internetā atradu mazītiņu interviju ar Emeta lomas atveidotāju (Kellan Lutz). Tā kā es vienā no aptaujām nobalsoju par randiņu ar viņu, nospriedu, ka mazā un skopā intervija ar manu mīļo varoni tomēr te jāieliek :)


Par filmēšanos Jaunajā Mēnesī.
- Esmu pabeidzis filmēšanos. Ar režisoru (Krisu Veitsu) sastrādāties bija viegli. Filmā viss sākas ar režisoru un viņš tiešām prata turēt tempu. Tuklāt viņš ir tik izturēts un mierīgs, ka tas pat pielipa visai filmēšanās grupai. Viņi bija labi sagatvojušies filmēšanai, līdz ar to arī aktieri laukumā jutās labi. Un tā kā fani Krēslu tik labi uzņēma, mums, aktieriem, bija patiešām viegli iejusties savās lomās.


Ko varam sagaidīt no jaunās filmas?
- Viena lieta, ko tiešām būs interesanti sagaidīt, ir aina ar Džeksonu Ratbonu (viņš spēlē Džasperu), kur Bella sagriež pirkstu savā dzimšanas dienas ballītē. Tajā ainā viņš patiešām zaudē prātu. Bija interesanti vērot to, kā viņš spēji mainījās un parādīja sevi. Domāju, ka faniem tas patiks un viņi būs pārsteigti par to, cik traks viņš šajā ainā izskatījās.


Par turpmāko filmēšanos Emeta lomā.
- Aptumsumā un Rītausmā Emetam ir visai liela loma, tāpēc es ar nepacietību gaidu turpmāko filmēšanos!


Par uzmācīgajiem faniem.
- Pagaidām nekas tāds ekstremāls nav noticis. Visas sanāksmes notiek zem atslēgas, bet publiskos pasākumos mums ir apsardze. Bet kad man gadās būt Losandželosā un iziet ielās... vienu dienu es braucu ar mašīnu un man priekšā gadījās bariņš fanu, kas sāka pilnā balsī aurot, lai es nolaižu lejā logu. Es nesapratu, domāju “kas pie velna te notiek?”, nolaidu logu un izdzirdu saucienus “ EMET!!” Un tad es nodomāju “ak tad tādēļ tas”. Tas atgadījās tūlīt kā bijām beiguši filmēt Krēslu, kad man vēl nebija ne jausmas, kādu jezgu tā sacels un to, cik ļoti fani ar šo stāstu ir aizrāvušies. Tanī brīdi es to sapratu.

svētdiena, 2009. gada 12. jūlijs

Vai tu sapņos redzi Krēslu?

Pagājušā naktī es sapņoju, ka es kopā ar savu ģimeni dodos uz Harija Potera 6.filmas pirmizrādi. Pie sevis domāju "cik savādi... pirmizrāde gaidāma tikai 19.jūlijā un Forum Cinemas (biļetes jau man kabatā!), un nevis šodien un šeit - kādā Jelgavas pamatskolas aktu zālē". Mana ģimene jau nopirka biļetes un aizgāja ieņemt labākās vietas, kamēr es vēl pie kases skaitīju naudu... 7 lati... dārgi gan. Būs, būs Krēsla šajā stāstā! :)

Paņēmu biļeti un devos augšā, 108.kabinets, apskretušas bāli zaļas durvis, īsti neturās ciet. Nospiedu rokturi un pavēru durvis... Manā priekšā pavērās spilgti apgaismota aktu zāle, bez logiem, ar nomīdītu parketa grīdu. Zāles pašā galā bija dažus metrus plats kino ekrāns, bet pāri visai zālei vairākās taisnās rindās stiepās ar sniegbaltiem galdautiem klāti galdi. Skats bija satriecošs - uz galdiem mirdzēja spoži baltas pusdienu servīzes un spoži nospodrinātas stikla glāzes ar zelta maliņu. Skaisti trauki, bet ne miņas no maltītes... trauki bija tukši... kā skaista butaforija. Pie galdiem sēdēja balti tērpti cilvēki, ar krīta bālām, skaistām sejām un gaišiem matiem. Man ienākot zālē, visi ieintriģēti pagriezās uz manu pusi. "Kas notiek?" - es domāju. "Kaut kas te nav kārtībā".


Apjukusi sastingu pie durvīm un vēros apkārt. Kā viesmīlis ar baltu dvieli pār labo roku dažus metrus no manis stāvēja Kārlails un man uzsmaidīja. "Ko viņš te dara? Kas šī pa vietu?" - es nespēju saprast. Bezpalīdzīgi vēros apkārt, meklējot savējos... vieni vienīgi krīta bāli cilvēki baltās drēbēs un tikai vietumis sēdēja normālās, krāsainās drēbēs tērpušies cilvēki un tur - zāles priekšgalā bija arī viņi, manējie. Pieskrēju pie viņiem un ieņēmu savu vietu. Pašā priekšā pie ekrāna uz paaugstinājuma stāvēja vēl viens galds, pie kura sēdēja vakara vadītājs, tāds pats bāls, tikai tumšiem cirtainiem matiem un ieintriģētām, mirdzoši melnām acīm. Gaismas sāka dzist un viņš piecēlās kājās, lai teiktu svinīgu uzrunu.


Gaismas jau gandrīz izdzisa un uz ekrāna sāka parādīties tēli, kuru izskats man lika šaubīties, vai tiešām esmu atnākusi uz pareizo vietu un kas gan notiks, kad pazudīs pēdējie gaismas stari... Gaismas nodzisa pavisam un es pamodos un sapratu, ka blogā laikam pārāk ilgi nekas jauns nav ielikts :)


Vai arī jums rādās ar Krēslu saistīti sapņi? Labajā pusē ieliku aptauju, būtu interesanti zināt :)