piektdiena, 2009. gada 14. augusts

Fanes kārdina Edvardu

Žurnāls Sīrups, kā man izskatās, ir teju vai specializējies Krēslas jautājumos, jo bezmaz ikvienā numurā ir kādas ziņas no Krēslas zemes un visu piefiksēt un šeit pieminēt nudien nav iespējams. Bet nu šitais gan man sacēla matus gaisā - ziņa par to, ka trakākās Roberta fanes pat pārdur sev kaklus, lai ... ko? ... pabarotu Edvardu? Mīļās meitenes, attopieties!! Edvards taču ir veģetārietis! :)))

otrdiena, 2009. gada 11. augusts

Mazā Džodele pievienojas vampīru pulkam

Četrpadsmit gadus vecā kanādiešu aktrise no Vankūveras (!) Džodele Ferlanda (Jodelle Ferland) nupat kā apstiprināta vampīra lomai Aptumsumā. Kolīdz izdzirdēju jauno ziņu, pirmā doma bija - Brī, jaunā, alkatīgā vampīru meitene, kuru sagaida visai bēdīgais gals no Volturi klana dzelžainās rokas. To arī netieši apstiprina intervija ar jauno aktrisi, lai gan viņa, protams, to nedrīkst teikt tieši. Interesanti, ka pirms parādījās pirmā filma, Džodele nebija par Krēslu neko dzirdējusi. Te būs mazliet saīsināts intervijas tulkojums no The Vancouver Sun.
- Kad iznāca pirmā filma, neko daudz par Krēslu nebiju dzirdējusi. Mans ikdienas maršruts ir mājas-skola, un dažreiz pa to starpu es arī kaut ko nepamanu. Bet manas draudzenes bija gluži vai aptrakušas ar Krēslu, kamēr es tikai brīnījos: "Kas tas?". Protams, tagad jau es zinu, - smejas aktrise.
Tagad Džodelei pavērusies pavisam jauna pasaule un kopš izplatījās ziņa par viņas piedalīšanos Aptumsumā, ik stundu viņas kontam Tviterī pievienojas vai 100 sekotāju.

- Pirmajā dienā man uzradās ap 2000 sekotāju. Es biju atvērusi savu Tviteri tikai pirms pāris nedēļām un līdz šai dienai man bija 136 sekotāji un tikko kā parādījās ziņas par Krēslu, tā uz sitiena jau bija kādi 800. Es biju šokā, nevarēju tam noticēt.

Džodele Ferlanda kino spēlē jau kopš divu gadu vecuma un lai arī viņai šobrīd it tikai 14 gadu, meitenei ir visai pamatīga pieredze. Viņa redzēta gan daudzās filmās (piemēram, šausmu filmā Klusais kalns, Lai veicas, Čak!, Vēstneši (The Messengers, kopā ar Kristenu Stjuarti!), kā arī daudzos seriālos (Supernatural, Stargate: Atlantis, Startgate: SG-1, u.c.).

- Esmu tik satraukta! Joprojām nevaru tam noticēt! Es nekad neesmu spēlējusi vampīra lomu, taču es nevaru vien to sagaidīt.

Izskatās, ka meitenei ir pamatīga pieredze cilvēku baidīšanā uz ekrāna, jo viņa ir piedalījusies visādos šausmu un ar fantastikas priešprici mistiskos gabalos, tā ka - arī vampīra loma viņai, jādomā, būs pašā laikā.

Skatos, ka internetā klīst runas par to, ka viņai piešķirta Brī loma, gluži vai apstiprinot manas aizdomas (kaut gan, vai gan vēl daudz brīvu vampīru lomu bija palikušas?).

- Es gan nedrīkstu teikt, ko tieši spēlēšu. Vien varu teikt, ka spēlēšu jaundzimušu vampīru, - teic aktrise. (Tātad - viss skaidrs!)

Jautāta par to, vai viņai būs arī jāspēlē kādas cīņas ainas, viņa saka:

- Es nezinu, bet tas būtu forši. Es gan parasti, pirms dodu piekrišanu lomai, izlasu scenāriju, taču šoreiz jāvārdu teicu bez lasīšanas. Jo runa taču ir par Krēslu!
p.s. starp citu, jaunā aktrise pirms kāda laika tika minēta arī kā viena no iespējamām kandidatūrām Džeinas lomai (bija viena no manām favorītēm). Izskatās, ka ļoti tālu garām jau nebūs aizšauts :)

sestdiena, 2009. gada 8. augusts

Viktoriju atlaiž

Nu, re, atliek man tikai mazliet atslābt, lai Krēslas pasaulē atkal notiktu kas grandiozs. Ziņa nav supersvaiga, bet jāpiemin vien ir. Piebildīšu tik, ka esmu par to ļoti apbēdināta. Filmu studija Summit Entertainment paziņojusi, ka Viktorijas lomas atveidotāja Reičela Lefevre Aptumsumā tiek aizvietota ar citu aktrisi, Braisu Dallasu Hovardu (Bryce Dallas Howard).

Kā gan tas varēja notikt? Izrādās, jaunā aktrise nav pratusi pareizi saskaņot savus filmēšanās grafikus un laikā, kad viņai jābūt Aptumsuma filmēšanas laukumā, kas jau šomēnes sākas Vankūverā, Kanādā, viņai jābūt citas filmas uzņemšanas laukumā Eiropā. Reičela savā paziņojumā jau paudusi savu sašutumu un pārmetusi studijai, ka nieka 10 dienu pārklāšanās dēļ studija tā vienkārši aizstāj viņu ar citu. Aktrise paziņojusi, ka viņa bijusi pilnībā apņēmusies atgriezties uz ekrāna kā Viktorija un viņas filmēšanās drāmā "Barney's Version" kopā ar Polu Džamati un Dastinu Hofmanu ilgtu tikai desmit dienas.

"Es atteicos no vairākiem citiem piedāvājumiem un saskaņā ar manām līguma paredzētajām tiesībām pieņēmu lomas, kas neprasītu ilgstošu filmēšanos," aktrise norādīja savā paziņojumā. "Lai arī filmas "Eclipse" veidošanas grafiks ir trīs mēnešus garš, studija paziņoja, ka mūsu grafikus nevar savienot un viņi mani vairs neņems. Ņemot vērā Aptumsuma filmēšanas ilgumu, es nekad nebūtu iedomājusies, ka es zaudēšu lomu 10 dienu pārklāšanās dēļ."

Uz to Summit Entertainment savukārt atbildējusi, ka ir nepatīkami pārsteigta par to, ka Reičela visu vainu novēlusi uz viņiem. Studija skaidro, ka jau aprīlī esot bijis zināms, ka Aptumsuma filmēšana sāksies augusta sākumā un ja jau reiz viņa šai lomai ir tik ļoti pieķērusies, kā pati izsakās, tad viņa būtu ņēmusi vērā noteikto filmēšanās grafiku. Studija tikai 20.jūlijā esot uzzinājusi, ka Reičela plāno filmēties kur citur, kaut gan savu piekrišanu Eiropas projektam viņa bija devusi jau jūnija sākumā. Tas, ka viņa no studijas to tik ilgi ir slēpusi, tikai parāda viņas nespēju normāli sadarboties, kā rezultātā varēja ciest visa Aptumsuma filmēšana, taču studija bija rēķinājusies ar to, ka Reičela pildīs vienošanos un varēs piedalīties filmēšanā. Reičelu neesot atlaista tikai to 10 dienu dēļ - filmēšana ir ļoti komplicēts pasākums, kur savā starpā saskaņoti grafiki ar daudziem aktieriem un tas, ka viņa svarīgākajā filmēšanās brīdī atradīsies otrā pasaules malā, diemžēl viņas dalību filmā padara pilnīgi neiespējamu, skaidro Summit Entertainment.

Tajā pašā laikā daudzi fani jau pauduši savu sašutumu un niknumu par to, kā studija izrīkojusies ar viņu iemīļoto aktrisi nieka dažu dienu pārklāšanās dēļ. Interneta lapas ir pārpludinātas ar fanu atbalstu Reičelai un nosodījumu studijas virzienā, taču izskatās, ka, publiski izsakot savu sašutumu, Reičela ir pilnīgi un galīgi nodedzinājusi visus tiltus. Taču ne visi izsakās tik strikti. Fani ir sadalījušies divās nometnēs un pārējie, tā vietā lai mētātos ar apvainojumiem, cenšas saprast abu pušu argumentus un palikt neitrāli.

Bet ko par to saka paši Krēslas aktieri? Pīters Facinelli (Kārlails) izteicies, ka viņš respektē gan Reičelu, gan studiju, tāpēc pat īsti nevēlas komentēt radušos situāciju, taču viņš jūtās apbēdināts par to, ka grafiki tā iegrozījušies un ka Reičela Aptumsumā nebūs, jo viņš Reičelai pieķēries gluži kā māsai. „Taču dzīve iet uz priekšu un mums jāpieņem Braisa un es ceru, ka arī fani to darīs”, bilst Pīters.

Džeksons Ratbons (Džaspers) atzina, ka Reičela viņam kļuvusi par patiešām labu draugu un ka viņam viņas ļoti pietrūks. Reičela ir lieliska aktrise un sieviete un viņam ir ārkārtīgi žēl, ka viņi nevarēs kopā filmēties un cer, ka kādreiz dzīvē viņam atkal radīsies iespēja kopā filmēties. „Reičel, es tevi mīlu!” – noslēgumā skumji nopūšas Džeksons.

Viktorijas lomu tagad atveidos aktrise, kas nesen redzēta filmā Terminators: Glābšana kā Džona Konora sieva, tāpat viņa redzēta arī Zirnekļcilvēkā-3, šausmu filmās Ciems un Ūdensmeitene, u.c. Bildēs viņa pat savā ziņā izskatās nedaudz līdzīga Reičelai. Nu ko lai saka – žēl kas viss tā sagrozījies, it īpaši tādēļ, ka Reičela jau bija sākusi gatavoties un trenēties, lai spētu izpildīt kaut daļu no tiem akrobātiskajiem trikiem, kas būtu nepieciešami kaujas ainām.

Reičelas muļķība? Studijas iedomība? Pārpratums? Kas to lai zina. Es ceru, ka Braisa būs laba Viktorija. Vēlēsim viņai veiksmes, jo to viņai vajadzēs.